Natuurliefhebbers en wandelaars

Een eigen domein in een prachtig natuurgebied

Echt verdwalen kun je er niet maar uren dwalen in de uitgestrekte bossen en natuurgebieden rond Ommerborn is zeer wel mogelijk. Daarenboven liggen in de omgeving van Klooster Ommerborn  diverse pittoreske stadjes en natuurlijk het heuvelland met kabbelende beekjes en vaak weidse vergezichten.

De prachtige ligging van het klooster maakt het verblijf met uw groep compleet

Klooster Ommerborn ligt midden in het beschermde natuurgebied. De herten lopen door de tuin. Opvallend is de absolute stilte waardoor het fluiten van de vogels bijna pijn doet aan je oor. De terrastuin ligt tegen de heuvel en biedt aangename gelegenheid voor gezellig zitten of zonnen. In de directe omgeving zijn honderden hectare bos- en heide met talloze weggetjes voor wandelen, fietsen, mountainbiken. Volop mogelijkheden voor sportieve recreatie in de natuur.

De atmosfeer van het klooster roept herinneringen op

Wanneer mensen een klooster binnengaan stappen ze vaak ook in hun eigen verleden. Dat is bij klooster Ommerborn natuurlijk ook zo. Klooster Ommerborn was altijd een baken in het Bergische Land. De paters brachten er onderwijs en ontwikkeling. Veel studenten zijn daar hun carrière begonnen in of buiten de kerk. Het gebruik van het klooster is nu aangepast maar de sfeer is gebleven.  

Er zijn in totaal 60 slaapkamers en een paar gezellige slaapzaaltjes.  

In de hoogtijdagen van het klooster leefden er meer dan 200 personen. Het mooiste is wanneer u de locatie exclusief met uw groep gebruikt. Naar gelang uw wensen zijn er verzorgde arrangementen maar evengoed is zelfverzorging mogelijk. Een goed geoutilleerde keuken staat tot uw beschikking, alsook het restaurant, feestzaal/bibliotheek , vergaderzalen  en een  bruin café. De drankvoorziening is in overleg.

 

Wanneer wilt u met uw groep op stap?