SPIRITUELE GROEPEN VOELEN DE SFEER

Spirituele groepen creëren bij de Berckt hun eigen wereld

Het eeuwenoude landgoed verloochent zijn spirituele verleden niet

Er wordt in documenten uit de 12e eeuw reeds melding gemaakt van Kasteel de Berckt. Bovendien is het de hele vorige eeuw als klooster gebruikt. Zoveel generaties hebben daar hun geschiedenis geschreven. Leven, werken, bidden. Het is dus niet zo maar een plek - het is een prachtige historische plaats met de spirituele geest van alles wat zich daar in de loop der eeuwen heeft afgespeeld. Wie daar voor open staat voelt die krachten. Kasteel de Berckt is daarom een bijzonder oord voor bezinning, meditatie en inspiratie.

Maar dat is niet alles......

De vriendelijke staf houdt rekening met uw wensen. In overleg met de keuken kunt u precies aangeven wat uw wensen zijn met betrekking tot het eten. Volwaardige vegetarische maaltijden zijn eigenlijk al standaard maar er zijn nog veel meer wensen en mogelijkheden waaraan de keuken kan voldoen. Datzelfde  geldt natuurlijk ook voor de tijdstippen van het eten. Uw programma hoeft beslist niet star te zijn.

Het labyrinth van Chartres 

Hoe komt het dat mensen in een labyrinth zo vaak een gevoel van welbehagen, ontspanning en balans ervaren?
Het is tenslotte niet meer dan een pad, kronkelend van links naar rechts en weer terug. 
Een labyrinth is als een symbool voor de levensweg, dat ons uitnodigt voor een zoektocht naar onze sacrale kern. 
In onze grote zaal ligt een exacte kopie van het labyrinth van Chartres. Het ligt zelfs in dezelfde richting. De vele mensen die het originele labyrinth ooit bezochten kijken verbaasd op als ze hier bij Kasteel de Berckt ditzelfde labyrinth ontdekken.  

Op Kasteel de Berckt voel je je helemaal thuis

Veel groepen komen inmiddels ieder jaar naar Kasteel de Berckt. Daarmee wordt niet alleen de taak van de organisatie ieder jaar lichter, maar voor de deelnemers wordt het een tijd om naar uit te zien. De vreugde, de vriendschap, de ontdekkingen. Een plek om je weer helemaal thuis te voelen.

 

 

Wanneer wilt u met uw groep op stap?